Με την Υπογραφή της Constrat το Σημαντικότερο Αρδευτικό Έργο για την Κορινθία ύψους 1.781.999€

Με την Υπογραφή της Constrat το Σημαντικότερο Αρδευτικό Έργο για την Κορινθία ύψους 1.781.999€

H Constrat, πρωτοπόρος στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση εφαρμογών AMR & IoT που αφορούν την εξοικονόμηση νερού, ανέλαβε ένα από τα  σημαντικότερα αρδευτικά έργα για την ορεινή Κορινθία και πιο συγκεκριμένα για την περιοχή του Φενεού.

Με τον προϋπολογισμό του έργου να φτάνει περί το 1.800.000€, η Constrat υπέγραψε σύμβαση  έργου για την «Εξοικονόμηση νερού και ενέργειας του δικτύου άρδευσης ΤΟΕΒ Φενεού με εκσυγχρονισμό του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος ηλεκτρονικής υδροληψίας με κάρτα χρέωσης, τηλεελέγχου και διαρροών».

Βασικοί σκοποί του έργου είναι: ο εκσυγχρονισμός του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και  η βελτιστοποίηση της διαχείρισης των γεωτρήσεων άρδευσης του ΤΟΕΒ Φενεού, με στόχους τη μείωση των διαρροών, τη μείωση των αντλούμενων ποσοτήτων νερού, την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα και την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του δικτύου άρδευσης του ΤΟΕΒ Φενεού.

Με την παράδοση του έργου θα ωφεληθούν 35.000 στρέμματα καλλιεργειών για τα ορεινά χωριά του Δήμου Σικυωνίων και τις επτά τοπικές κοινότητες Γκούρα, Μεσινού, Μόσια, Αρχαία Φενεός, Πανόραμα, Φενεός & Μάτι.

Ο κ. Αναστάσιος Γκιολής, Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, δήλωσε: «Σημαντική ημέρα για τα χωριά μας και την περιοχή μας. Σε 18 μήνες ο αγροτικός κόσμος θα δει το έργο να γίνεται πράξη και σύμφωνα με τις προτεραιότητες τις δικές μου και φυσικά του Περιφερειάρχη, Δημήτρη Πτωχού, θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των αγροτών».

Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Φενεού, κ. Κώστας Κουρούσιας, τόνισε: «Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι που συμβασιοποιήθηκε το έργο μετά από τόσο καιρό. Ευχαριστούμε τους αιρετούς, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γκιολή και φυσικά τις υπηρεσίες που ασχολήθηκαν ιδιαίτερα. Ο ΤΟΕΒ Φενεού είναι ο μεγαλύτερος του νομού Κορινθίας με κατ’ εξοχήν αγροτικό εισόδημα και αυτό το έργο είναι ύψιστης προτεραιότητας και ανάγκης».

Ο κ. Κωσταντίνος Στράτης, CEO της Constrat δήλωσε: «Η Constrat με γνώμονα πάντα την δέσμευση της, να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που σκοπό έχουν την προστασία του πολυτιμότερου αγαθού του νερού, για μια ακόμα φορά θα παραδώσει σε χρόνο ρεκόρ, μόλις 12 μήνες, ένα εμβληματικό έργο ώστε η καινοτομία να γίνει αρωγός στην διαχείριση της ενέργειας, της ποσότητας του νερού και τον ευρύτερο εκσυγχρονισμό στον τομέα της άρδευσης της ορεινής Κορινθίας.»