Για 1η φορά στο Ηράκλειο Κρήτης εφαρμόστηκε Δορυφορική Ανίχνευση Διαρροών από την Constrat

Για 1η φορά στο Ηράκλειο Κρήτης εφαρμόστηκε Δορυφορική Ανίχνευση Διαρροών από την Constrat

H Constrat, ηγέτιδα εταιρία στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση εφαρμογών που αφορούν την εξοικονόμηση νερού, ένωσε τις δυνάμεις της με την SESILINK, εταιρεία που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα την τεχνολογία ΑSTERRA και εφάρμοσε για λογαριασμό της Δ.Ε.Υ.Α. Ηρακλείου, για πρώτη φορά, Δορυφορική Ανίχνευση Διαρροών.

Πιο συγκεκριμένα, η Δ.Ε.Υ.Α. Ηρακλείου εξυπηρετεί καθημερινά ένα ιδιαίτερα απαιτητικό δίκτυο, που σύμφωνα με στοιχεία του 2023 χρειάζεται 1.700 κυβικά νερού ωριαία. Λόγω της παλαιότητας του δικτύου και  της εκ περιτροπής υδροδότησης σε διάφορες περιοχές της πόλης του Ηρακλείου ως αποτέλεσμα της γενικότερης λειψυδρίας που επικρατεί, παρουσιάζονται συχνά βλάβες στα δίκτυα ύδρευσης που πολλές φορές δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν.

Tο άρτια καταρτισμένο προσωπικό που διαθέτει η Constrat, αφουγκραζόμενο τις ανάγκες της Δ.Ε.Υ.Α. Ηρακλείου, προέβη, σε συνεργασία με την SESILINK, στην πιλοτική υλοποίηση της πιο εξελιγμένα τεχνολογικά λύσης στην ανίχνευση διαρροών ΑSTERRA, με στόχο την ανίχνευση ορατών και αφανών διαρροών στο υδραυλικό δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α. Ηρακλείου και της ευρύτερης περιοχής.

Με την ολοκλήρωση του 10 ήμερου project, παραδόθηκε στην Δ.Ε.Υ.Α. Ηρακλείου ένα ολοκληρωμένο αρχείο από χάρτες GIS και Google Maps, που καταγράφουν επακριβώς 61 σημεία τα οποία αποτελούν επιβεβαιωμένα σημεία διαρροής.

Ο CEO της Constrat κ. Κωνσταντίνος Στράτης ανέφερε σχετικά: «Είμαι υπερήφανος που η εταιρίας μας, μετά από χρόνια συσσωρευμένης εμπειρίας, μπορεί και προσφέρει άμεσα αξιόπιστες υπηρεσίες σε μεγάλους φορείς όπως η Δ.Ε.Υ.Α. Ηρακλείου. Η τεχνολογία της δορυφορικής απεικόνισης ΑSTERRA δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο ώστε οι μηχανικοί της Δ.Ε.Υ.Α. Ηρακλείου να μπορούν απρόσκοπτα να εξασφαλίζουν την εύρυθμη υδροδότηση του Ηρακλείου και των γύρω περιοχών.»

Ο  Γενικός Διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α. Ηρακλείου κ. Κοσμαδάκης Εμμανουήλ δήλωσε: «Η Δ.Ε.Υ.Α. Ηρακλείου και εγώ προσωπικά είμαστε ικανοποιημένοι από την συνεργασία μας με την Constrat. H βοήθεια που παρέχουν οι ιδιωτικές εταιρίες στις δημόσιες υπηρεσίες είναι πολύτιμη για να μπορούμε να εξασφαλίζουμε ότι όλοι οι δημότες του Ηρακλείου θα έχουν συνεχή παροχή νερού, όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε. »

H κα. Μαρία Καλαγία, CEO της εταιρίας SESILINK επίσημου αντιπρόσωπου της τεχνολογίας ΑSTERRA για την Ελλάδα, σχολίασε: «Είναι μεγάλη η χαρά και η ικανοποίηση όλων μας στη SESILINK για το γεγονός ότι η τεχνολογία της ΑSTERRA αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο στον εντοπισμό διαρροών μέσω δορυφόρου, στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Ηρακλείου. Η Constrat πρωτοπορεί αξιοποιώντας την τεχνολογία και τις εξειδικευμένες υπηρεσίες της SESILINK παρέχοντας ποιοτική υποστήριξη στη Δ.Ε.Υ.Α. Ηρακλείου.»