9 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

 

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 16 χώρες, υπό το συντονισμό του έργου SafeBorders και το πρόγραμμα Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 2005 ανέλαβε τα ηνία το  Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης INSAFE, και σήμερα ο αριθμός των χωρών έχει ξεπεράσει τις 100 παγκοσμίως!

Η ημέρα αυτή αποτελεί είναι το μέσο ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν την ασφαλή και ηθικά σωστή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου καθώς και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών που είναι πια αναπόσπαστα κομμάτια της καθημερινότητάς μας.

Για την Ελλάδα, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται από τη Δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, που αποτελεί τον Εθνικό Εκπρόσωπο του Δικτύου Insafe.

Στα πλαίσια της ασφαλούς μέρας διαδικτύου και με βασικό πυλώνα λειτουργία μας την ασφάλεια των πληροφοριών τόσο στο εσωτερικό της εταιρείας όσο και στις σχέσεις μας με τους συνεργάτες μας καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την online ασφάλεια.

Οι υποδομές μας σε hardware kai λογισμικά μας δίνουν τη δυνατότητα να διατηρούμε τα δεδομένα μας ασφαλή, την επικοινωνία μας εμπιστευτική και τους πληροφοριακούς μας πόρους διαθέσιμους.

Το σύστημα ασφάλειας πληροφορίας σύμφωνα με το ISO 27001 θωρακίζει τους πληροφοριακούς μας πόρους και εξασφαλίζει εμάς και τους συνεργάτες μας για την εμπιστευτικότητα και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Ας συνεχίσουμε όλοι μαζί να διατηρούμε το διαδίκτυο ασφαλές, προσβάσιμο και ελεύθερο από απειλές.

 

Photo Credit: https://www.saferinternetday.org/